
Kathrine från Healthyfoodie.dk har satt ihop ett läckert recept på Chiagrød med keso, hallon, krispiga äpplen och mandel! Denna läckra frukost kännetecknas av en mild smak och krämig konsistens! Chiapuddingen är utsökt, lätt, rik och mycket hälsosam. Receptet är utan tvekan ett måste-prova - speciellt om du vill vidga dina frukosthorisonter.
Chiapudding med keso
Beredningstid: 10 min (OBS: chiafrön måste blötläggas kvällen innan)
Shopping: Skyr med vaniljsmak, keso, chiafrön, hallon, mandel och äpplen
Portion: 1 stor portion
Recept:
– 160 g vaniljextrakt
– 80 g keso
– 1,5 tsk chiafrön (blötlagda)
– 30 g frysta hallon (tinade)
Så gör du: Blötlägg chiafröna kvällen innan du tänker göra gröten. Tillsätt 1,5 tsk. chiafrön i ett
glas och fyll det med vatten. Här är det viktigt att vattnet går över chiafröna med 1 cm. Chiafröna suger upp vattnet och bildar en mosig konsistens när fröna har lagts i blöt tillräckligt länge.
Blanda de blötlagda chiafröna med vaniljmolnet och rör om ordentligt med en sked eller
degskrapa tills det inte finns fler chiaklumpar kvar. Tillsätt sedan keso och de tinade hallonen och rör ner väl i grötblandningen tills den fått en jämn konsistens. Smaka av med akaciahonung om du vill ha mer sötma. Din gröt är nu redo att serveras.
Tips: Dekorera eventuellt med frukt och hackad mandel för en fräsch och knaprig topping (äpplen används på bilden).
Bild: Katrine, Healthyfoodie.dk
Recept kan även ses här: http://healthyfoodie.dk/?p=299