Morot och rödbetor rosti

Morot och rödbetor rosti

Kathrine från Healthyfoodie.dk har denna gång gjort nyttiga grönsaksrösti till oss. Här erbjuds både morots- och rödbetsrösti, ett nyttigare och modernare alternativ till den välkända potatisrösti (Pommes Rösti). Dessa hälsosamma alternativ smakar fantastiskt och är minst lika goda som tillbehör till biffen! Smaklig måltid. Förberedelsetid : 20 min. Portion : 3-4 personer (12 stycken) Ingredienser: – 2 stora morötter (riven) – 1 stor rödbeta (riven) – 6 stora matskedar mandelmjöl - Salt – ½ tsk paprika - 2 ägg – 1 tsk timjan Procedur : Börja med att riva morötterna och rödbetorna var för sig. Hitta två skålar och vispa ett ägg i varje. Lägg sedan morötter i ena skålen och rödbetor i den andra. Tillsätt sedan 3 matskedar mandelmjöl i varje blandning och rör om ordentligt – tillsätt salt, paprika och timjan. Hitta en non-stick stekpanna och forma röstin på pannan. De ska stekas på båda sidor tills de fått en ljus gyllenbrun färg. Sedan är de redo att serveras!

Se även dessa

Se allt
Handla lärling till vår butik i Lyngby
Blender vs. Stavmixer: Vilken är bäst för dig?
Vad är en Airfryer? Läs vår guide för hälsosammare alternativ till friterad mat