
- 500 g färsk pasta
- 300 g skalade råa tigerräkor (krabbastjärtar kan också användas)
- 8 cocktailtomater
- 8 gröna sparrisar
- 2 dl torrt vitt vin
- 250 ml matlagningsgrädde
- 2 tsk torkad dragon
- 2 vitlöksklyftor
- 1 schalottenlök
- Olivolja
- Salt peppar
- Gott om nyriven parmesan
Koka upp den färska färska pastan i en kastrull och låt koka i ca. 2 minuter Du kan spara lite av pastavattnet i en skål om du vill späda såsen lite.
Finhacka vitlök och schalottenlök med en vass kniv och fräs dem sedan i lite olivolja på het panna . Skär tomaterna i små tärningar och lägg dem i pannan tillsammans med löken.
Tillsätt sedan det vita vinet och den torkade dragonen. Medan detta kokar skär du sparrisen i mindre bitar. Tillsätt sparrisen och låt puttra i 5 minuter så att alkoholen avdunstar. Tillsätt tigerräkorna, salt, peppar och matlagningsgrädde. Tillsätt sedan den förkokta pastan och smaka av.
Hitta dina favorittallrikar och strö över pastan med rikligt med nyriven parmesanost.
Bildkälla: http://anneshyggested.blogspot.dk/2012/06/pasta-ai-gamberi-pasta-med-krebsehaler.html